Nyelvválasztás

Közel háromszoros volt a túligénylés a Vidékfejlesztési Program trágyatárolók építését támogató, mintegy 5,6 milliárd forint keretösszegű pályázata esetében. A Miniszterelnökség döntésének köszönhetően végül 281 projekt részesülhet a közel 6 milliárd forint összegű támogatásból.
A nagyszámú érdeklődés miatt a Miniszterelnökség régiótípusonként, illetve üzemméretenként a támogatás odaítéléséhez szükséges minimum pontszámot vezetett be. A kormány célkitűzéseinek megfelelően a nyertes pályázatok közel 90 százaléka mikro-, kisvállalkozás, családi gazdaság. Az 1.275.000 Euró STÉ-t meghaladó üzemméretű gazdaságok a rendelkezésre álló keretösszeg 10 százalékában részesülnek.
A kormány célja, hogy az állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak, emellett fontos célkitűzés, hogy csökkenjen az üvegházhatású gázok, valamint az ammónia kibocsátás mértéke és a felszín alatti vizek minősége javuljon. A pályázati felhívás azon mezőgazdasági termelőknek hivatott támogatási lehetőséget nyújtani, akik korábban még nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat.
A támogatási kérelmeket benyújtó ügyfelek számára a támogatói döntések postázása megkezdődött, napokon belül minden érintett megkapja az értesítést.
Forrás: Miniszterelnökség

Vélemény, hozzászólás?