Nyelvválasztás

Az agrárium generációváltását, valamint a vidék népességmegtartó képességét szolgálja a Miniszterelnökség 2016. december 20-án megjelent, mintegy 37,75 milliárd forint keretösszegű pályázata, amely a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapítását támogatja.
A kormány a 2020-ig tartó uniós időszakban a Vidékfejlesztési Programban külön alprogram keretében támogatja a fiatal, 18 és 40 év közötti gazdálkodókat, hiszen a generációváltás és a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú megtartása érdekében elengedhetetlen a megfelelő szakmai képzettséggel és gyakorlattal rendelkező fiatal gazdálkodók helyzetbe hozása.
A most megjelent felhívás keretében újonnan létrehozott mezőgazdasági vállalkozás támogatására, az üzleti tervben vállalt, azzal szorosan összefüggő és ahhoz kapcsolódó kötelezettségek teljesítésére nyerhető forrás. A fiatal gazdálkodók 40.000 eurónak megfelelő forintösszegre nyújthatják be igényüket. Az elnyert támogatást öt éves kötelezettségvállalás mellett, két részletben kaphatják meg céljaik megvalósítása érdekében.
A pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu weboldalon megtalálható.

Vélemény, hozzászólás?