Nyelvválasztás

Július 12-ig pályázhatnak az 5000 lélekszámú vagy az alatti települések a Magyar Falu Program keretében út-, híd-, járda-, és kerékpár forgalmi létesítmény építésére és felújítására. A pályázat keretösszege 5 milliárd forint.

A pályázatok a Magyar Államkincstár felületén keresztül, elektronikus úton nyújthatók be. Felhívjuk a figyelmet, hogy eddig az időpontig a pályázat benyújtását le kell zárni az elektronikus rendszerben.

A program keretében 45 millió forintra lehet támogatást igényelni út,-híd-, és kerékpárút létesítésére vagy felújítására, valamint 10 millió forint értékben járdafejlesztésre. A beruházást a pályázati kiírás közzétételének napjától számított legfeljebb 18 hónap alatt, de legkésőbb 2025. november 13-ig kell megvalósítani. Egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be.

A Magyar Falu Program célja a kistelepülések népességmegtartó erejének, valamint életszínvonalának növelése. Öt év alatt több mint 1100 milliárd forinttal támogatta a kormány a programon keresztül az 5000 lélekszám alatti településeket, kiemelten fókuszálva a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, jelen pályázati kiírás keretével együtt több mint 370 milliárd forint értékben.

(Miniszterelnökség)