Nyelvválasztás
  • Módosult az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című (TOP-6.1.1-16 kódszámú) felhívás 2025-04-01
    Felhívjuk a Tisztelt Támogatást Igénylők figyelmét, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent "Ipari parkok, iparterületek fejlesztése" című (TOP-6.1.1-16 kódszámú) felhívás az alábbiak szerint módosult.A Felhívás 1.2. pontjában módosult a rendelkezésre álló keretösszeg a hatályos ÉFK keretösszegével összhangban.Zalaegerszeg területspecifikus mellékletében technikai átvezetés miatt változott a rendelkezésre álló keretösszeg.
  • EPTK és palyazat.gov.hu felületet érintő karbantartás 2025-04-01
    2025. április 01-én 19.00 órától várhatóan 21.00 óráig karbantartási munkálatok miatt a Pályázati Portál (palyazat.gov.hu), valamint az SSO felület (https://sso.fair.gov.hu/eif) és szolgáltatásai, beleértve a Pályázati e-ügyintézés (EPTK) felületet és a Közbeszerzés rendszert is, nem lesznek elérhetőek.A karbantartás idejére pályázóink türelmét és megértését köszönjük!
  • Módosult az „Aktív turizmus fejlesztése” című (TOP_Plusz-6.1.4-23 kódszámú) felhívás 2025-03-31
    Felhívjuk a Tisztelt Támogatást Igénylők figyelmét, hogy a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent „Aktív turizmus fejlesztése” című (TOP_Plusz-6.1.4-23 kódszámú) felhívás módosulása az alábbi pontokat érinti:Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kiemelt területspecifikus mellékletének 1.3. pontjában a támogatási kérelem benyújtási határideje 2025. április 30. 23:59-re módosult.

A mikrovállalkozásként működő hentesboltok támogatásával sikerülhet megőrizni és minőségileg magasabb színvonalon hozzáférhetőbbé tenni ezeket az üzleteket – közölte dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatásának keretösszege 4,5 milliárd forint, az egy kedvezményezett részére kifizethető támogatás összege 3 millió forint. Amennyiben pedig az üzletben forgalmazott húsból, húskészítményből helyben történő fogyasztásra vendéglátó-ipari termék készül, akkor maximálisan 3,5 millió forint is igénybe vehető a felhívás keretében. A pályázati eljárás lebonyolítását a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. végzi majd.

Dr. Nobilis Márton ismertette azokat a kritériumokat, amelyeknek meg kell felelni a felhívás sikeres elbírálásához. A pályázó egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság lehet. A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre a hús, húsáru kiskereskedelmét fedi le. Emellett az is szükséges, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét. További feltétel, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással. Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától – tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az orosz-ukrán háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciók következményeként kialakult energiaválság és a nehéz gazdasági környezet ellenére a kormány továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása iránt. Ezért folyamatosan vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyek segítséget jelenthetnek az élelmiszerlánc szereplőinek.

(AM Sajtóiroda)