Nyelvválasztás

A tavaszi munkák megkezdéséhez szükséges támogatásokat az Államkincstár február közepéig kifizette a gazdálkodóknak, az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások végkifizetését pedig a múlt héten megkezdték – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn, Nagykátán.

Feldman Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjével, Czerván Györggyel közösen tartott, az agrárgazdaság aktuális kérdéseivel foglalkozó gazdafórumon arról beszélt, hogy a kormány által megnövelt forrásokból a gazdálkodók modernizálhatják a gazdaságaikat és új élelmiszeripari kapacitások létesülhetnek. A kormány elkötelezetten épít a magyar agráriumra és a vidék gazdasági potenciáljára. Az elmúlt évben a 2014 és 2020 között rendelkezésre állt források nagyságrendjével megegyező, 1500 milliárd forint értékű pályázatot írtak ki mezőgazdasági vállalkozások, élelmiszer-feldolgozók és vidéki települések számára – mondta az államtitkár.

Feldman Zsolt hangsúlyozta, hogy február közepére a mezőgazdasági termelők 99 százalékának kifizették a területalapú támogatást, a múlt héten pedig megkezdődött a 2021. évi agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások végkifizetése. Minden érintett azon dolgozik, hogy a gazdálkodók minél hamarabb megkapják a nekik járó forrásokat. “Tervezzenek előre, gondolkodjanak középtávon, ahogy a saját gazdaságuk fejlesztése ezt igényli” – fejezte be előadását Feldman Zsolt.

(MTI/AM Sajtóiroda)