Nyelvválasztás

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 11 milliárd forintot meghaladó forrásaira október harmadikán nyílnak meg a pályázati felületek a Bethlen Gábor Alapkezelőnél – mondta el Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár a pályázati lehetőségeket ismertető előadássorozat első, tatabányai állomásán.

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hozzátette, tavaly 10,8 milliárd forintot osztottak szét. A beadott 12 914 pályázatból 9800 kapott támogatást, 3000-nél több pályázónak pedig 150 ezer forint kompenzációt utaltak át a pályázatkészítés költségeinek megtérítésére.

Komárom-Esztergom megyében 140 millió forint támogatást nyert el 148 pályázó. A falusi és a városi civil alapokból egyaránt 130 millió forint támogatást kaptak a megyei szervezetek – ismertette a politikus.

E két alapról Szalay-Bobrovniczky Vince azt mondta, lobbiznak a lehetőség megmaradásáért, és remélik, hogy a korábban egyenként ötmilliárd forintos keret “nem esik a válság áldozatául”.

A NEA pályázatain nincs kiemelt szektor, minden olyan civil kezdeményezés támogatható, melyre van közösségi igény, illetve megtartja és összetartja a közösségeket – tette hozzá a helyettes államtitkár.

(MTI)