Nyelvválasztás

A Nemzeti Együttműködési Alap program keretéből (NEA) 14 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek a következő évre. Ez az összeg három milliárd forinttal haladja meg a tavalyi pályázati keretet – hangsúlyozta a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán.

Szalay-Bobrovniczky Vince a Civil info NEA előadássorozat veszprémi állomásán elmondta, hogy október 2. és november 3. között pályázhatnak civil szervezetek a NEA keretében működésre, bér jellegű juttatásra, rezsire illetve programokra.

Mint mondta, egy szervezet legfeljebb 4,5 millió forintra pályázhat.

Felhívta a figyelmet, hogy kisebb módosításokat vezetnek be a pályáztatásban.

Ilyen például a 150 ezer forintos kompenzáció megszűntetése, az egyszerűsített támogatás 350 ezer forintos felső határát 400 ezer forintra emelték. Ezen kívül a 3 millió forintig egyszerűsített elszámolást vezetnek be.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta azt is, hogy a Nemzet Együttműködési Alap programot úgymond kiegészíti a Városi Civil Alap, melyre szeptember 1-je és október 2. között lehet pályázni.

A 4,8 milliárd forintos keretösszeget ingatlanvásárlásra és – felújításra, gépkocsivásárlásra, programokra, kommunikációra és eszközbeszerzésre lehet fordítani.

A veszprémi városháza az országjáró körűt ötödik állomása, a következő előadás Székesfehérváron lesz.

(MTI)