Nyelvválasztás
  • Módosult a DIMOP Plusz felhívásokhoz kapcsolódó HR terv sablon 2024-05-08
    Ezúton értesítjük a tisztelt Támogatást Igénylőket és Kedvezményezetteket, hogy módosult a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent Digitális Megújulás Operatív Program Plusz felhívásokhoz kapcsolódó Megvalósíthatósági Tanulmány 5. számú melléklete - HR terv sablon. A HR terv munkalapon az E oszlopban törlésre került az adatérvényesítés, így a felhasználók által szabadon szerkeszthetőek a cellák. Az Útmutató-kitöltéshez munkalapon pontosításra […]
  • Megjelent az Új Európai Bauhaus (NEB) Útmutató 2024-05-07
    Az Új Európai Bauhaus (angolul: New European Bauhaus, röviden NEB) az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek fókuszában egy élhető környezet megteremtése áll. Célja, hogy támogassa a városok és régiók zöld átállását, a közösségek megerősítését és a kulturális értékteremtést, mindezt az inkluzív és esztétikai alapelvekkel összhangban.
  • Módosult a „Komplex klímaadaptációs és közterület-megújítási program” című (TOP_Plusz-4.1.3-23 kódszámú) felhívás 2024-05-07
    Felhívjuk a Tisztelt Támogatást Igénylők figyelmét, hogy a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent „Komplex klímaadaptációs és közterület-megújítási program” című (TOP_Plusz-4.1.3-23 kódszámú) felhívás módosulása az alábbi pontokat érinti:

Magyarország 2020-ig 12 000 milliárd forint fejlesztési forrást használhat fel az Európai Unió és a hazai költségvetés támogatásával. A Kormány által benyújtott és az Európai Bizottság által elfogadott operatív programok illeszkednek az EU2020 stratégiához, amelytől azt várjuk, hogy az Európai Unió a világ legversenyképesebb gazdasági és politikai közösségévé váljon a válság utáni új világrendben.
Magyarország az uniós tagállamok közül az elsők között szerepel az egy lakosra jutó támogatási összeg tekintetében, hiszen 2020-ig minden magyar állampolgárra 712 ezer forint fejlesztési forrás jut, ez 50 ezer forinttal több, mint az előző fejlesztési ciklusban.
Az Európai Unió előtt álló kihívásokat látva kérdéses, hogy a kohéziós politika, a kelet-közép-európai régió tagállamainak gazdasági felzárkóztatására 2020 után is hasonló mennyiségben állnak-e majd rendelkezésre külső források, ezért a Kormány úgy döntött, hogy a 12 000 milliárd forint 60%-át közvetlen gazdaságfejlesztésre szeretné fordítani, létrehozva több százezer új munkahelyet és megerősítve a kis- és középvállalkozói szektort.
Sikeresebb fejlesztéspolitikára van szükség, ahol a célokhoz alkalmazkodik a fejlesztéspolitika formai keretrendszere, ahol a pályázatkelezéssel foglalkozó adminisztráció szolgáltató szemlélettel közelít a pályázók felé és ahol tud, segít, ahelyett, hogy saját személyében akadályozza a vállalkozások fellendülését. A Miniszterelnökség azt várja el a pályázati adminisztrációban résztvevő állami szereplőktől, hogy szolgáltató szervezetként segítsük a pályázók munkáját.
Ahhoz, hogy Önt is sikeres pályázóként köszönthessük a következő években, ajánljuk, hogy olvassa végig az alábbi operatív programokat, amely tervek hét évre előre vázolják, hogy milyen feltételekhez illeszkedve számíthat tervei megvalósításához fejlesztési forrásokra.

Az Európai Bizottság által elfogadott operatív programok az alábbi linken olvashatóak:

http://palyazat.gov.hu/az_europai_bizottsag_altal_elfogadott_operativ_programok_2014_20

Vélemény, hozzászólás?