Nyelvválasztás
  • Módosult a DIMOP Plusz felhívásokhoz kapcsolódó HR terv sablon 2024-05-08
    Ezúton értesítjük a tisztelt Támogatást Igénylőket és Kedvezményezetteket, hogy módosult a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent Digitális Megújulás Operatív Program Plusz felhívásokhoz kapcsolódó Megvalósíthatósági Tanulmány 5. számú melléklete - HR terv sablon. A HR terv munkalapon az E oszlopban törlésre került az adatérvényesítés, így a felhasználók által szabadon szerkeszthetőek a cellák. Az Útmutató-kitöltéshez munkalapon pontosításra […]
  • Megjelent az Új Európai Bauhaus (NEB) Útmutató 2024-05-07
    Az Új Európai Bauhaus (angolul: New European Bauhaus, röviden NEB) az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek fókuszában egy élhető környezet megteremtése áll. Célja, hogy támogassa a városok és régiók zöld átállását, a közösségek megerősítését és a kulturális értékteremtést, mindezt az inkluzív és esztétikai alapelvekkel összhangban.
  • Módosult a „Komplex klímaadaptációs és közterület-megújítási program” című (TOP_Plusz-4.1.3-23 kódszámú) felhívás 2024-05-07
    Felhívjuk a Tisztelt Támogatást Igénylők figyelmét, hogy a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent „Komplex klímaadaptációs és közterület-megújítási program” című (TOP_Plusz-4.1.3-23 kódszámú) felhívás módosulása az alábbi pontokat érinti:

Újabb, mintegy 19,68 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a mezőgazdasági termelők és csoportjaik a Miniszterelnökség 2016. június 6-án meghirdetett felhívásának köszönhetően. A gazdálkodók a Vidékfejlesztési Program „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című pályázat keretében juthatnak támogatáshoz.
A most megjelent felhívás elsődleges célja a magyar mezőgazdaság versenyképességének javítása a megtermelt szántóföldi termények tárolási és szárítási kapacitásainak, valamint erőforrás-hatékonyságának biztosításával.
A pályázat keretében terményszárító létesítésére, maximum 5000 tonna termény tárolásához szükséges terménytároló-kapacitás, valamint univerzális magtisztítók, elő- és utótisztítók kialakítására nyílik lehetőség. Az ügyfelek egyéni projekt esetén maximum 100 millió forint, kollektív projekt esetén pedig maximum 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek.
A pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a www.mvh.gov.hu weboldalon 2016. augusztus 5. és 2018. augusztus 6. között. Az első értékelési határnap 2016. október 5. Ezen időszak alatt benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra.
A terménytárolók, szárítók és tisztítók építésére és korszerűsítésére kiírt felhívással együtt ez idáig a Vidékfejlesztési Program keretében összesen 32 darab pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig mintegy 845 milliárd forintot hirdetett meg a gazdálkodók számára, amely a teljes keret közel kétharmada.
Forrás: Miniszterelnökség

Vélemény, hozzászólás?