Nyelvválasztás

A kormány döntése alapján kültéri sportparkok építésére irányuló  program  indul. A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes   szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók   tölthetik el aktívan a szabadidejüket.

A  fentiek szellemében a Kormány az 1314/2016 (VI. 30.) Korm.   határozatában döntött a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark   Programról amelynek alapvető célja, hogy olyan közösségi terek   kerüljenek az ország minél több településén kialakításra, ahol   valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti   el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

A  sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthatnak be   kérelmet a lakosságszámmal arányosan. A Program keretében 40, 70, 90   vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építtethető, amely 200  vagy  400 méteres, 125 cm széles futókörrel bővíthető. A létesítmények   mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a   nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is   lehetőséget biztosítanak.

A  kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési,  Sportüzemeltetési  és Közbeszerzési Zrt.-nél (1146 Budapest, Hermina út  49.) lehet  benyújtani 2016. augusztus 15-ig. Az elbírálást követően a  Nemzeti  Sportközpontok építi meg az új sportparkokat.

A Programról részletes tájékoztatás és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentáció elérhető és elektronikusan letölthető a http://www.bmsk.hu/sportpark oldalon.

Vélemény, hozzászólás?