Nyelvválasztás
 • ÖregSZEM 2020
  A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2020. évi fotópályázatán a hazai és határon túli magyar amatőr fotóbarátok három kategóriában - 1.) 20 éves korig, 2.) 20-64 éves korig, 3.) 65 éves kor felett - egyéni pályázatot nyújthatnak be. A fotópályázat témája és célja: bemutatni az idős, nyugdíjas emberek életének szépségeit, örömeit, gondjait, magánya és társas kapcsolatai tartalmát […]
 • Mastercard Pro Bono Program 2020
  A Mastercard magyarországi kereskedelmi képviselete az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével 2020-ban is meghirdeti civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára a szakértelmen alapuló pro bono felhívást.
 • "A legszebb konyhakertek" - Magyarország legszebb konyhakertjei országos program
  Valamennyi településen nyíljon lehetőség arra, hogy a kertművelők munkája a Programnak köszönhetően kapjon kellő figyelmet és elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.
 • "A legszebb konyhakertek" - Magyarország legszebb konyhakertjei
  Valamennyi településen nyíljon lehetőség arra, hogy a kertművelők munkája a Programnak köszönhetően kapjon kellő figyelmet és elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

Az agrárkormányzat rendkívül fontosnak tartja a kertészeti ágazat fejlesztését, hiszen a mezőgazdaságon belül ez a legmunkaigényesebb terület, így sok embernek ad munkát, mintegy 300-350 ezer család megélhetését biztosítva ezzel – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese Gödöllőn.
Nagy István a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács konferenciáján kiemelte: a tárca Magyar Zöldség-gyümölcs Ágazati Stratégiájában megfogalmazott célja az, hogy a mostani 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen az ágazat, miután az Európai Unióban ezek a termékek jó minőség esetén eladhatók, és a termelés bővítése magával hozhatja a foglalkoztatottság lényeges növekedését is.
A tervekről szólva a miniszterhelyettes elmondta, hogy a fejlesztések eredményeként a zöldségtermesztés termésátlaga 35 százalékkal, míg a gyümölcstermesztésé 70 százalékkal emelhető. Sikeres fejlesztés esetén hazánkban százezer új munkahely is létesülhet az ágazatban, amelyek 80 százaléka a termesztésben, míg 20 százaléka a feldolgozóiparban jöhet létre.
Nagy István hangsúlyozta, legalább 40 százalékos mértékre kell növelni a termelői szerveződések szerepét a zöldség-gyümölcs ágazatban, ami elsősorban az új tagok belépésével, a tagság bővítésével érhető el. Mindezek mellett meg kell szervezni az exportpiacok nagy termésmennyiséggel történő ellátását, ehhez pedig a termelői szerveződések közötti együttműködést is ösztönözni kell.
(FM Sajtóiroda)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.