Nyelvválasztás

Az agrárkormányzat kiemelt célja az állattartás ösztönzése, ám emellett rendkívül fontos a kertészeti ágazat fejlesztése is, mivel a mezőgazdaságon belül ez számít a legmunkaigényesebb területnek, ami mintegy 300-350 ezer család megélhetését biztosítja – mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Mosonmagyaróváron.
Nagy István a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényén tartott előadásában kifejtette: a fogyasztók egy része egyre inkább az egészséges életmódhoz szükséges, természetes, minőségi alapanyagokat választja, így az ágazati prémiumtermékek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak az ágazat sikerességében, a termelés és fogyasztás mennyiségének növelésében.
Nagy István leszögezte, Magyarország pozíciója az uniós támogatások tekintetében fajlagosan az egyik legjobb az Európai Unió országait tekintve, fontos célkitűzés, hogy ez az arány ne romoljon. Ugyanakkor arra is fel kell készülni, hogy a 2020 utáni KAP felépítését már egyéb, korábban még nem aktuális tényezők is befolyásolhatják, mint a Brexit, vagy az új kihívások okozta nyomás, például a migrációs válság, továbbá a társadalomnak a fenntarthatóság erősítésére irányuló elvárása – tette hozzá.
Az államtitkár örvendetesnek nevezte, hogy a mezőgazdasági foglalkoztatás tovább emelkedett, hat év alatt mintegy 50 ezer új munkahely létesült. Az ágazatban hozzávetőleg 220 ezren dolgoznak, tavaly 16 és fél ezer állás jött létre.
(FM Sajtóiroda)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.