Nyelvválasztás
 • Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!
  A pályázat célja a fentiek alapján nem más, mint, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosság követelményére az ünnepek közeledtével is. Ünnepelni ugyanis környezettudatosan, a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartva is lehet: a lelkes készülődés, a vásárlás, az ajándékok kiválasztás, csomagolása, a közös ünneplés, a főzés, díszítés öröme a különböző környezettudatossági szempontokkal is ötvözhető.
 • Civil Közösségi Szolgáltató Központ
  A pályázat nyertese jogosult lesz a miniszter által adományozott Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím használatára, működtetésére, szolgáltatás nyújtására Tolna megyében, az e pályázati kiírásban, a szakmai együttműködési megállapodásban foglaltak, és a Civil törvény 52. § (1) bekezdésében meghatározott feladatok alapján.
 • Budapesti Német Nagykövetség pályázata
  A budapesti Német Nagykövetség évente kulturális projekteket szponzorál.
 • Alkotóházi ösztöndíj Párizsba
  Alkotóházi ösztöndíjat hirdet a párizsi Cité internationale des arts művészeknek.

Szolnokon utolsó állomásához érkezett május 23-án az az országjáró körút, mely során a Miniszterelnökség munkatársai szakmai továbbképzés keretében tájékoztatták a települési szereplőket a Településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásának menetéről.
2017. február 16-a és május 23-a között az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, valamint a Miniszterelnökség háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont a megyei kormányhivatalokkal és a területi építészkamarákkal közreműködve biztosítottak szakmai képzéssorozatot a törvény végrehajtásában érdekelt szereplők, a települési főépítészek, polgármesterek és jegyzők részére több alkalommal Budapesten, valamint az ország összes megyeszékhelyén. A képzések során elsősorban a Településképi Arculati Kézikönyvek, valamint a településképi rendeletek elkészítésének menetét ismertették. Az elmúlt hónapok során 26 alkalommal megtartott rendezvényen összesen több, mint 2000 fő vett részt a magyarországi települések képviseletében.
A törvény végrehajtásában az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság és a Lechner Tudásközpont a településeknek további szakmai segítséget nyújt a találkozókon előadott prezentáció anyagával; a Településképi Arculati Kézikönyvek elkészítési Útmutatójával; a Településképi Arculati Kézikönyvek egy kész mintapéldányával; a törvény végrehajtásához kapcsolódó, Gyakran Ismétlődő Kérdések megválaszolásával; a Településképi Arculati Kézikönyv elkészítését támogató digitális egyeztetőfelülettel; valamint a hamarosan elkészülő partnerségi mintarendelettel.
A törvény végrehajtásával kapcsolatos kérdéseiket a Miniszterelnökség munkatársai megválaszolják a telepulesugy@me.gov.hu e-mail címen!
(Miniszterelnökség)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.