Nyelvválasztás
 • Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!
  A pályázat célja a fentiek alapján nem más, mint, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosság követelményére az ünnepek közeledtével is. Ünnepelni ugyanis környezettudatosan, a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartva is lehet: a lelkes készülődés, a vásárlás, az ajándékok kiválasztás, csomagolása, a közös ünneplés, a főzés, díszítés öröme a különböző környezettudatossági szempontokkal is ötvözhető.
 • Civil Közösségi Szolgáltató Központ
  A pályázat nyertese jogosult lesz a miniszter által adományozott Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím használatára, működtetésére, szolgáltatás nyújtására Tolna megyében, az e pályázati kiírásban, a szakmai együttműködési megállapodásban foglaltak, és a Civil törvény 52. § (1) bekezdésében meghatározott feladatok alapján.
 • Budapesti Német Nagykövetség pályázata
  A budapesti Német Nagykövetség évente kulturális projekteket szponzorál.
 • Alkotóházi ösztöndíj Párizsba
  Alkotóházi ösztöndíjat hirdet a párizsi Cité internationale des arts művészeknek.

Ahogy korábban már felhívtuk az agrárkár-enyhítési rendszerben tag termelők figyelmét, 2017. szeptember 15-ig beérkezően kell megfizetni a kárenyhítési hozzájárulást a Magyar Államkincstár (MÁK) által megjelölt számlára. A határidő elmulasztása esetén a 2017. kárenyhítési év vonatkozásában a károsult termelő nem részesülhet kárenyhítő juttatásban függetlenül attól, hogy a növénykultúra károsodott-e vagy sem.
Lényeges kiemelni, hogy a fenti határidő a kárenyhítési hozzájárulás MÁK-számlára történő beérkezésének a határideje, tehát nem az összeg feladásának az időpontja. A tárgyévi egységes kérelemben bejelentett területméretek és termesztett növénykultúrák alapján kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettség keletkezik. A befizetendő összegről és a kapcsolódó teendőkről a MÁK július közepéig határozatában tájékoztatta az érintett gazdákat.
A termelők a 2017. kárenyhítési évben eddig a legnagyobb területre, mintegy 71.500 hektárra jégesőkárt, 37.700 hektárra aszálykárt, 31.300 hektárra tavaszi fagykárt, továbbá 39.100 hektárra egyéb mezőgazdasági kárt jelentettek be. Fontos tudnivaló, hogy az aszálykár bejelentésére a termelőknek még szeptember 30-ig van lehetőségük, valamint a jóváhagyott kárbejelentéssel rendelkező termelőknek a MÁK elektronikus felületének megnyílását követően november 30-ig kell majd kárenyhítő juttatás iránti kérelmet benyújtaniuk.
(FM Sajtó)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.