Nyelvválasztás

Folytatódik a Tanyafejlesztési program, idén újabb 1,2 milliárd forinos kerettel – tudta meg a Magyar Idők Nagy István agrárminisztertől.
A programot idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg az Agrárminisztérium. A felhívást ¬várhatóan szeptember-októberben teszik közzé, a pályázatok elbírálása pedig a jövő év elején várható – írja a Magyar Idők.
Ebben az évben kétféle támogatási konstrukció lesz elérhető. A cikk szerint egy önkormányzati típusú, helyi közösségeknek kiírt felhívást és egy egyéni típusú, tanyai lakosok, tanyagazdák számára készült konstrukciót hirdetnek meg.
Az Agrárminisztérium ebben az évben főként a tanyagondnoki szolgálatok támogatására, a tanyán élőknek szervezett programok, szolgáltatások megvalósítására, a tanyasi lakosokat célzó infrastrukturális fejlesztésekre, valamint a gazdaságok és ¬hálózataik támogatására helyezi a hangsúlyt. Emellett az idén az induló és a legkisebb tanyagazdaságok támogatását is előtérbe helyezik.
A Tanyafejlesztési program továbbfejlesztését szolgáló mintaprogramok külön célterületként jelennek meg idén is. Újdonság viszont, hogy szőlészeti és borászati kultúra elterjesztését szolgáló mintaprogramokra is lehet támogatást nyerni.
Mindkét célterületre egyedi támogatási kérelem benyújtásával lehet jelentkezni. Az elbírálás szempontjai érdemben nem változnak.

(www.agroinform.hu)

Vélemény, hozzászólás?