Nyelvválasztás

Újabb támogatás érkezik a kistelepülésekhez a Magyar Falu Program keretében. Az élet újraindítása utáni igényt jelzi, hogy kiemelkedő volt az érdeklődés a kistelepülések önkormányzati rendezvényeinek támogatása iránt, a kedvezményezettek több mint 98 százaléka nyújtotta be igénylését.

A maximálisan bruttó 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást az összes igényt benyújtó önkormányzat megkapja, a lebonyolító, állami közfeladatot ellátó Nemzeti Művelődési Intézettel történő szerződés megkötése és a szükséges dokumentumok benyújtását követő 1 héten belül.

A kormány a közösségi és a kulturális élet újraindításának érdekében döntött úgy, hogy a Magyar Falu Program keretében forrást biztosít minden, a Belügyminisztérium 2021. január 1-jei nyilvántartása szerint 5000 főnél kevesebb állandó lakosú település számára, önkormányzati rendezvények szervezéséhez. Az igényléseket augusztus 30-ig lehetett benyújtani.

A rendezvények megvalósítására 2022. április 30-ig van lehetősége az önkormányzatoknak. A támogatásból a 2021. június 14-e óta engedélyezett falunapok rendezési költsége is elszámolható lesz.

Gyopáros Alpár, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos

Miniszterelnökség

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma

(Miniszterelnökség)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.